The Hill House

  • Investor: Private

  • Destination: Residential

  • Floors: -B+P

  • Surface: 250m²

  • Location: Ulcinj, Montenegro

  • Date: 13/09/2019

From the beginning of our studio it was important to design a villa that had to be contextualized so that the house would be stretched out and placed inside the location. By integrating the home with the terrain and handling the details to enhance environmental appreciation, this carefully positioned and developed design gains an outdoor treatment in a challenging location.

The project was influenced by the countless coastal villas that can be found on the Ulcinj coastline. “The Hill House” was simplified to pure geometric shapes and then manipulated and modernized to take advantage of the sea views.

The Hill House defines an urban front and height in order to benefit from sea view.